Meta Quest 2, Pico 4, Meta Quest Pro, HTC Vive Focus 3 VR MR Başlık Karşılaştırması
Henüz bir VR/MR başlığına sahip değilseniz ya da bir üst seviyeye atlamak istiyorsanız bu ürün karşılaştırması tam size göre.
Artırılmış, sanal ve karma gerçeklik başlıkları ardı ardına üreticiler tarafından duyurulmaya devam ediyor. Durum böyle olunca, hangi başlığı tercih etmemiz gerektiği konusunda kararsız kalabiliyoruz. AR-VR-MR (XR) gerçeklik teknolojileri kavram olarak anlaşılır olsa da donanım özellikleri kullanım alanlarını değiştirebiliyor.
VR ve MR başlık karşılaştırması tablomuz hem bağımsız hem de bilgisayara bağlanarak çalışabilen (All in one - Hepsi bir arada) başlıkları kapsıyor. Dört farklı VR ve MR başlık özelliklerini bir arada gösteren tabloda, kullanım durumlarına ve kullanıcı hedef kitlesine göre iki gruba ayırdık. Tablomuzun ilk iki sütununda Meta Quest 2 ve Pico 4 özelliklerini, üçüncü ve dördüncü sütunlarda ise Meta Quest Pro ve HTC Vive Focus 3 özelliklerini inceleyip karşılaştırabilirsiniz.
Meta Quest 2 ve Pico 4 birbirine rakip olarak konumlanan, daha çok VR oyun amacıyla kullanılan son tüketici başlıklarıdır. Pico 4’ün renkli geçiş özelliği sayesinde, karma gerçeklik uygulamaları da deneyimleniyor. Pico 4 teknik olarak daha üstün özelliklere sahip olsa da, mağazasında şimdilik kısıtlı sayıda içerik bulunuyor. Bunun sebebi, firmanın bu yıla kadar olan kurumsal odaklı satış stratejisini son tüketiciyi de kapsayacak şekilde değiştirmesidir. Tabi yakında SteamVR desteğinin geleceği de söylentiler arasında ve bu sayede 4000 den fazla oyun ve uygulamayı destekler hale gelebilir. Quest 2 mağazasında 500 civarında oyun ve uygulama bulunuyor. Oculus link kablosu ya da Air link özelliğiyle kablosuz olarak bilgisayar bağlanıp SteamVR oyun ve uygulamalarını destekliyor.
Meta Quest Pro ve HTC Vive Focus 3 daha üstün özelliklere sahip, iş birliği, yaratıcılık, çalışma, daha doğal ifadelerle sosyalleşme ve eğitim amacıyla kullanılan, kurumsal ve profesyonel tüketici başlıklarıdır. Quest Pro, geçmişe dönük Meta Quest mağazasındaki oyun ve uygulamaları destekler. Quest 2’de olduğu gibi link kablosu ve Air link özellikleriyle bilgisayara bağlanabiliyor. Gelecek yıl mağazaya eklenmesi beklenen Microsoft 365 uygulamalarıyla, kurumsal amaçlı kısa süreli işler için de kullanılabilir. HTC Vive Focus 3, genellikle VR uygulamalarını müşterilerine sunmak isteyen kurumların tercihi oluyor. Bununla beraber ar-ge, tasarım ve eğitim süreçlerinde de kullanılabiliyor. Vive Business Stream üzerinden link kablosuyla bilgisayara bağlanarak da kullanılabilir.
Meta Quest 2 128 GB ürün linki:
https://www.360avm.com.tr/meta-quest-2-128-gb-all-in-one-vr-sanal-gerceklik-basligi
Meta Quest Pro ürün linki:
https://www.360avm.com.tr/meta-quest-pro-256-gb
HTC Vive Focus ürün linki:
https://www.360avm.com.tr/htc-vive-focus-3-sanal-gerceklik-gozlugu
Pico 4 ürün linki:
https://www.360avm.com.tr/pico-4-128-gb
Yazar Hakkında:
Şafak Arslan, 2015 yılından bugüne XR donanım ve yazılımlarıyla ilgili üretim, ürün geliştirme, danışmanlık ve tedarik faaliyetleri yürütmektedir. XR ürün tedariği ve danışmanlık faaliyetlerine, kurucusu olduğu 360 Teknoloji Yatırımları San. Tic. A.Ş. firması ve www.360avm.com.tr e-ticaret sitesiyle devam etmektedir. AR-VR projeleri üzerinde çalışmaktadır.
Kaynaklar:
https://www.meta.com/
https://www.vive.com/us/
http://www.picoxr.com/
https://www.360avm.com.tr/
https://vr-compare.com/
Etiketler: vr karşılaştırma, meta quest 2 karşılaştırma, meta quest pro karşılaştırma, quest 2 quest pro karşılaştırma, meta quest pro htc vive focus 3, meta quest pro özellikler, quest 2 vs pico 4, quest 2 vs quest pro, quest pro vs focus 3, vr başlık karşılaştırma
Ekim 17, 2022
Listeye dön